marți, 20 septembrie 2016

Mirodenii turcesti - partea I

M-am gandit sa incep un tur al mirodeniilor turcesti, cele care dau gust aparte intregii bucatarii turcesti.  Primul pe lista este sumacul.

Sumacul este un condiment folosit cu precadere in bucataria araba si turceasca.
Are un gust proaspat-acrisor, de aceea merge de minune in salatele de cruditati, dar si in mancarurile cu carne.
Sumacul se adauga in kebab, orez, hummus, si se potriveste cu pui sau vita.
Traditional, sumacul turcesc este si un bun remediu natural:

  • este bogat in vitamina C si antioxidanti
  • proprietatile antimicrobiene si anti-inflamatoare tin departe bacteriile si radicalii liberi oxidativi
  • trateaza gripele, racelile, bronsitele
  • previne bolile cardiovasculare, si boli precum cancerul, Alzheimer, artrita, cataracta
  • reduce febra
  • este un bun agent de reglare al tranzitului intestinal
  • previne si trateaza hiperglicemia, diabetul si obezitatea




Va asteptam in locatia noastra din Strada Ritmului nr. 2, Sector 2, Bucuresti !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu