miercuri, 9 noiembrie 2016

Mirodenii turcesti - partea II

Al doilea pe lista , unicul , specialul, Cardamon.

Cardamomul este unul din condimentele utilizate din cele mai vechi timpuri.

Cardamom (sau cardamon asa cum il mai gasesti scris) face parte din aceeasi familie cu ghimbirul sau turmericul, toate plante extrem de folosite in bucataria indiana, dar si in bucatariile asiatice.
Daca sunt expuse la aer, semintele de cardamom isi pierd aroma, asa ca e bine sa le scoti din pastaile mici doar atunci cand ai nevoie de ele. 

Le poti folosi intregi, pisate/zdrobite intr-un mojar sau maruntite in rasnite speciale pentru mirodenii.

Cardamomul intreg isi pastreaza gustul timp de un an daca il pastrezi in recipiente inchise etans, departe de lumina.

Aroma seminţelor de cardamom seamănă cu cea a unui amestec de eucalipt, camfor şi lămâie.


Va asteptam in locatia noastra din Strada Ritmului nr. 2, Sector 2, Bucuresti !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu